start | stop

Films

Mijn documentaires en (opdracht)producties in chronologische volgorde.

Good painters?
Een oneminute film over Amsterdam en oude meesters, Oneminute foundation tbv happening in Shanghai

Dromenvangers
Een geuidsdocumentaire over wat we dromen en de vraag waarom we dromen

Maloe Melo, home of the blues
Een documentaire over het bluescafé Maloe Melo, een vader, zijn zonen en hun muziek

Een AT5 spotje voor VONK
Een oproep voor vrijwilligers

De kinderconferentie
Een videoverslag van een project voor basisscholen in Westerpark over taal, voedsel en bewegen

www.nieuwamsterdams.nl
Animatiefilms van groep 7 van basisschool Nellestein

Carried away
Een dansfilm i.s.m. Susanne Ohmann

De Regenboog Inloophuizen
Een opdrachtfilm i.s.m. Mary Benjamins over opvang voor verslaafde dak- en thuislozen. Voor de film (in hoofdstukken) zie www.deregenboog.org

www.ikben12.nl
Een project met animatiefilmpjes van kinderen uit groep 8 (AFK).

Margriet Eshuijs back/on stage
Een filmportret van Margriet Eshuijs, (25 minuten RTVNH).

Where is the love?
Een filmportret van Oud Zuid i.o.v. Stadsdeel Oud Zuid.

Rit
Een script voor een commercial van de GasUnie, producent is Thed Lenssen Films

Waterman
Een korte dansfilm over water en wakker worden in etagewoningen in Amsterdam Westerpark. Choreografie Katrina Brown, soundtrack Han Buhrs, regie Rein Hazewinkel en producent Egmondfilm (NPS, BBC, StiFo).

10 minuten Westerpark
Een collage van 10 filmpjes van elk 1 minuut over stadsdeel Westerpark anno nu. (Filmfonds, het ThuisKopieFonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stadsdeel Westerpark).

De laatste jacht
Een groep jagers gaat voor de laatste maal op jacht. (ThuisKopieFonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Filmfonds & Omrop fryslan).

De buurtboerderij
Een korte documentaire over de strijd voor het behoud van de laatste boerderij binnen de stadsgrenzen van Amsterdam. VPRO.

A new day in Mathare
Een internetfilmpje van 1 minuut over een tante en een neef in een sloppenwijk o.a. filmfestival van Gorcum, Sandberg TV, Internet-filmfestival Utrecht, Biennale Museum Utrecht, Cinema Sculptuur in Den Haag, R.O.O.M.

Nairobits, email uit Afrika
Een documentaire over vier vrouwen uit Amsterdam die naar Nairobi gaan om een website-opleiding in een sloppenwijk op te zetten. Naast de vrouwen volgt de film ook de Keniaanse jongeren die aan workshop deelnemen. ThuisKopieFonds en Sans Souci. De film was prijswinnend op het filmfestival in Gorcum. Humanistische Omroep.

Jannes
Een documentaire over de buitengewone wereldkampioen dammen, Jannes van der Wal. Prijzen: Beste documentaire filmfestival Gorcum, winnaar IDFA scenarioworkshop. Wereldomroep, IDFA, Filmdagen in Utrecht. NPS, StimuleringsFonds

De Leeuw, de Tijger en de Zwaan
Een (geënsceneerd) portret van Jan Willem Witsen Elias die de vraag stelt of grote bedrijven niet zouden moeten betalen voor het gebruik van dierafbeeldingen in hun reclame uitingen, net zoals ze sportsterren daarvoor betalen, AVRO

HVO
Een bedrijfsfilm voor het HVO (Hulp Voor Onbehuisden) om andere organisaties, nieuwe medewerkers en geïnteresseerden een beeld te geven waar HVO voor staat. Regie Mischa Kamp, scenario & productie Rein Hazewinkel, producent Keravisual

De Komsomolets, een stralende erfenis
De Sovjet onderzeeër Komsomolets zonk in het visrijke gebied rond het Bereneiland. Mijn scenario is verfilmd door VPRO's Diogenes in (en Brandpunt) en heeft de TROS/PWT scenarioprijs gewonnen.

Fish Eye
In het kader van AVRO's Achtbaan met een groepje een fake actualiteitenprogramma gemaakt over (1) bungyjumpen in schoorsteen pijpen, (2) de dreiging van killeralgen aan de kust en (3) illegaal gokken op kindergevechten.